Verdensmesterskapet er åpnet!

I dag måtte vi veldig tildlig opp og ut!
Kl. 8 var for det norske teamet modellprosessering og deretter offisiell trening.

I modellen-prosessering har hver deltaker trukket sit eget startnummer.
Ola – 6
Arnstein – 36
Alex – 61

Prosesseringen gikk greit. Modelldokumentene ble samlet inn, modellene ble veid, målt, inspisert og deretter fikk de klistremerke som et tegn på at alt er i orden.

Etter prosessering hadde vi den offisielle treningen på Flightline 1. Her kan du prøve ut 1x hvordan det flys på konkurranseområdet og gått gjennom hele prosedyren med støy test, VoltCheck og timing allerede.

Etter at vi var ferdig med alt det, gikk vi tilbake til vår “hemmelige” treningsfeltet. “Hemmelig” fordi området er sikret med en kombinasjon lås. Denne kombinasjonen kan nok vites av alle pilotene. Men kanskje noen heller flytter bare til en annen plass før de spør.
Vi er veldig fornøyd med dette stedet – det har nøyaktig samme flyretning som konkurranseplassen, noe som gjør treningen lettere.

I løpet av treningen kom da sjokket: Under den offisielle treningen hadde Alex sin motor allerede slått av og nå igjen: Så kom spørsmålet: Hva er det som feiler?
I går også – men siden Alex hadde fløy flere ekstramanøvre så tippet vi først på tom batteri. Men det kunne nå definitivt utelukkes. Den demonterte motoren ga ikke nødvendigvis inntrykk av å være brutt. Kanskje regulatoren? Men ingenting henviste på det. Så – Alex dro til hotellet, hentet ekstra motor, monterte den og flydd – og: det gikk! … eller fløy!
Alt i orden!
Bare bra at dette skjedde under trening og ikke under konkurransen.

På ettermiddagen dro vi ut igjen på konkurranseområdet for åpningsseremonien av Verdensmesterskapet. Denne gangen gikk vi inn også i (noe) alfabetisk, men motsatt rekkefølge og uten nasjonalsanger. Det var flere skolebarn der som bærte skilt med land og flagg. En flott idé! Den ble etterfulgt av ulike taler og nøkkelsetningen “Jeg erklærer VM som åpnet!”

Etter åpningen var det enda team manager meeting for å avklare de viktige punktene i prosedyren og reglene. Så var det noen åpningsfest på hotellet med kulturelle bidrag fra en sørafrikansk jente gruppe som viste frem dans og sang. Vi fikk champagne og en rikelig buffet av salte og søte biter.
Det var en god start!
Og etter en veldig lang dag, var vi veldig sliten og sovnet ganske fort….

This entry was posted in norsk and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s