Sørafrika neste – forberedelsene til Verdensmesterskapet er i gang!

Nå er tiden inne igjen – en ny VM kommer!
Denne gangen finner den sted i august (15.-25.08) i Sør-Afrika – like sør for Johannesburg.
Her er linken til den offisielle siden: http://www.f3a2013.co.za/

De praktiske forberedelsene hos oss til dette er allerede i gang siden i vår. Mye må organiseres – ankomst og avreise, hotell, transport modellflykasse, bil, etc., etc..
Og hva vil skje med batteriene i år – har hørt at reglene er blitt enda mer rigide! Jeg husker godt den tidkrevende informasjonssamling og korrespondanse med IATA to år siden …

Men la meg begynne ved starten.
Hotel Booking
Med den første Bulletin kom det tidsplan og anbefalinger for overnatting. Siden vi ikke nødvendigvis ønsker å kjøre eller gå rundt etter mørkets frembrudd (ikke minst i Johannesburg-området), har vi i teamet veldig raskt besluttet å gå for overnatting påanbefalt sted hvor også de offisielle arrangementer vil finne sted. Det finnes sikkert billigere hoteller, men vi vil ikke ta sjansen! Så var hotellet booket relativt tidlig (februar). Vi skal tilbringe to uker i Riverside Sun Resort i Vanderbiljpark.

Fly-Booking
Med flyforbindelse var det ikke fullt så enkelt!
Siden vi i Norge også har NM i begynnelsen av august (02.-04.08.), har vi tenkt på hva vi skal gjøre de 1,5 ukene i mellom. Kjøre hjem igjen, jobbe to dager og så kjøre sørover igjen? 1200 km – én vei! Dette gir liten mening. Så kjør vi nå rett etter NM til Sør-Afrika. Men hvordan? Jeg sjekket flere flyselskaper – med svært forskjellige priser – men kunne likevel ikke garanteres for transport av modell-kassen. Dette går ikke an!
Så fikk vi fra Markus tipset: Emirates!
Hørt, sjekket, bestilt!
Nå flyr vi med Emirates fra Hamburg via Dubai til Johannesburg. Det koster drøyt € 600 tur/retur per person, inkludert 30 kg bagasje! Bagasje er heller ikke begrenset til et antall stykker, men til summen av vekten. Bagasjen må ikke være lengre enn 2,99 m – men det er nok ikke noen problem, selv med F3A-modellen! Og med 60 kg fri bagasje har vi tross modellflyet og annet utstyr plass til “noen par truser” … 😉
Fra Jarlsberg i Norge til Hamburg skal vi vel komme frem i løpet av tre dager – med mellomstopp hos søsteren min.
Så er nok flyturen avklart den også! Og resten av reisen (ferge, etc.) er også organisert. 🙂

Bil
Det viste seg å være en “nøtt”!
Vi har sett gjennom ulike utleiefirma, hvilken type bil som kunne vært aktuell. Transporter størrelse som VW T5  eller lignende var svært dyrt – mer enn 1300 euro! Andre kjøretøy kategorier var vanskelig å vurdere siden noen av de bilene i Sør-Afrika ikke finnes på Europeiske markedet. Eller har noen hørt før av en Toyota Avanza? Må ikke forveksles med Avensis … Den Avanza er en 7-seters minivan. Avgjørende argumentet for oss er lengden på bagasjerommet. Bare dumt at du ikke finner noen sted slik informasjon. Jeg hadde sågar logget meg på et Toyota Avanza forum på Filippinene (eller så) og lurte på om ikke noen kunne sjekke denne lengden. Men, ingen svar. Så vi var så kloke som før.
Men vi har bestilt denne bilen – og nå håper vi at en 7-seters Toyota med to seterader bak sjåføren har minst 1,90 meter for Peridoten vår …

Modell boks
Siden vi ankommer i Sør-Afrika allerede den 8. august, men VM starter først 15. august, har vi jo noe tid. Og selv om vi i minivan får plass til flyet, så rekker det neppe for modellboksen. Men arrangøren har gjort en avtale med en lokal bedrift om å hente  og transportere modellboksene mellom flyplassen, VW-området og hotell. Så dette burde ikke være et problem. Etter noen e-post kontakt viste det seg at de gir servicen kun ukedager. For ankomsten passer det jo. Men avreisen (for oss og mange andre deltakere også) er søndag… Men her finner vi nok en enkel og grei løsning også!

Batterier
Lettere enn jeg trodde tilbys den ultimative løsningen her! I mai kom fra firmaet Hacker et uslåelig tilbud for at bestille batterier til VM direkte hos en shop i Johannesburg til en rimelig pris. Så kan alle bestemme seg for å gi batteriene tilbake etterpå eller beholde dem. Super løsning!

De viktigste tingene er altså organisert: Vi vet hvordan vi kommer dit, og hvor vi bor, hvor vi kommer fra A til Å, og hva som skjer med flyet og kassen.

Nå er planleggingen igjen av de “dagene før”, som vi har tilgjengelig pga. tidlig ankomst.

Men dette vil være en overraskelse for Alex. Jeg skal fortelle om det i et senere innlegg! 😉 Så vær nysgjerrig og følg med!

This entry was posted in norsk and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s