Dag 15 – Sjokk

Vi brukte først to dager til å akklimatisere oss. På den ene siden: varmen og tidsforskjellen – og på den andre siden: kultursjokk.
Da vi kom fredag morgen til frokost, skulle vi nesten få sjokk, hva som venter oss der. At vi ikke kan forvente samme frokost i Amerika som i Tyskland eller Norge, det var jo klart. Men hva som kom var virkelig skremmende!
Bare søte ting! Forksjellig kaker og søte muffins og en stor gryte med havregrøt. Et waffeljern og waffelrøre. Tross alt også bagels og toast. Men ingenting på enn smør og syltetøy, eple gele og peanøttsmør. En fersk ost uten smak var det eneste “ikke-søte”… Og for å toppe det hele var det bare styropor tallerkener og kopper og plast-bestikk! Eplejuice i plastkopper ligner nå litt som urinprøve… Hvis man realiserer hvor mye søte ting amerikanerne spiser så tidlig på morgenen – flere muffins på styropor-plate og toppet med noe klebrig tråd-trekkende havregrøt… Vi ble sjokkert!
Noe lignende har vi ennå ikke opplevd. Selv i Polen, Ukraina og Sør-Afrika var det bedre frokost.
Tilbake fra “American breakfast” skulle jeg bare sjekke om vi bare fikk et dårlig sted ang. frokost…. Men nei – det virker faktisk å være så vanlig i USA. De fleste pleier ikke engang å spise frokost på hotellet – men tar dette på en Café eller restaurant. Vi hadde bestemt oss for å handle i hvertfall litt pålegg og ost, for å kunne spise dette med bagels og toast.
Men dette sjokket og ikke minst denne varmen og luftfuktigheten som er svært høy fikk oss til å føle oss slappe de første dagene. Denne tiden trengte vi bare for å akklimatisere oss.

This entry was posted in norsk and tagged , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s