Dag 13 – Fly til Chicago

Flyturen startet forholdsvis i tide. Alex og jeg fikk dessverre ingen seter ved siden av hverandre, siden på bestillingstidspunktet alt var allerede ganske full. Men men – det finnes noe som kunne ha vært verre.

Ni timers flytur lå foran oss. Først forlot vi Stockholm, 1-2 timer senere fløy vi over Trondheim, deretter forbi Island og så over Sør-Grønland: vakre fjorder og isbreer – selv bebodde steder vi har oppdaget.

Etter noen lange timer, endelig: Velkommen til Chicago!

Spenningen steg: Hvordan er kontrollen? Hvordan er den boksen og modell-flyet?

Først gjennom passkontrollen. Av alle fingrene ble de tatt digitale avtrykk, så et bilde – alt synkronisert med elektronisk pass – ESTA-skjemaet (krav for innreisevisum) var allerede der på desken elektronisk. Vi kunne dermed passere.

Transportboksen ventet allerede ved bagasjeutleveringen. Bortsett fra noen få riper ingen kraftige skader, og innholdet var fortsatt hel.

Med hele ting og tang alt utstyr, gikk vi gjennom tollen. Spørsmål ang. boksen selvfølgelig. Men til slutt kunne vi også passere der.

Ut av flyplassen fikk vi nesten et slag! At det ville bli varmere, ok – men hva er det for noen varme da?

Med en shuttle buss dro vi til bilutleie. Vi hadde jo allerede leid og betalt for en full-size van. Men når de ville ha oss til å tro at vi bare hadde bestilt en mini-van, og at en større skulle koste oss $ 300 ekstra, var jeg ikke enig med. Jeg påpekte på at vi har booket en full-size (Dodge Caravan eller lignende) og bør ha minst 2 meter lastelengde. Ok – nice try – Men har ikke fungert for oss. 😉 Så fikk vi en Chrysler Town & Country – veldig stor og med 4 liter slagvolum en ekte monster. Setene ble foldet sammen ganske straks, all bagasjen og boksen ble lastet inn og så dro vi – retning Muncie, Indiana!

På turen følte vi oss som i filmene: alt er veldig amerikansk – likesom du forestiller deg det! Bilene, togene, lastebilene, Harleys, trafikken, den skyline, Highways…

Om kvelden (lokal tid – vi var allerede 24 timer på beina) ankom vi ganske sliten på hotellet. Ganske stort rom – plass til hele utstyret. 2 store senger, og både badekar og dusj på badet. Ikke akkurat det nyeste hotellet – men rent og ryddig. Her kan vi lett bruke 3 uker. Også de ansatte er svært vennlige og høflige.

Men en bar eller restaurant finnes ikke der. Så vi kjørte en kjapt tur i byen og har oppdaget der "Scotty’s Brewhouse". Alle ølsorter er vi sannsynligvis ikke i stand til å teste gjennom. Men for en Velkomstdrikk har vi hatt det godt denne kvelden.

Tilbake på hotellet en kjapp dusj og så til sengs. Alex har enda ladet sine batteriene. Men jeg fikk ikke engang med meg da han ble ferdig med det…

This slideshow requires JavaScript.

This entry was posted in norsk and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s